14/11/18 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Διεθνή

Γερμανία: Συρρικνώθηκε η οικονομία το γ΄ τρίμηνο

Συρρικνώθηκε το γ΄ τρίμηνο η γερμανική οικονομία καθώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες μείωσαν την παραγωγή τους και οι εξαγωγές της χώρας συνέχισαν να υποχωρούν εν μέσω της παγκόσμιας εμπορικής διένεξης.

Τα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας έδειξαν ότι η γερμανική οικονομία κατέγραψε τις χειρότερες επιδόσεις των τελευταίων πεντέμισι ετών.

Ειδικότερα, το γερμανικό ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 0,2% το γ΄ τρίμηνο όπως ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική στατιστική υπηρεσία. Η πτώση της παραγωγής στα οχήματα και τα ανταλλακτικά ξεπέρασε το 7% το γ΄ τρίμηνο από το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι το αδύναμο τρίμηνο οφείλεται κυρίως σε προσωρινούς παράγοντες, καθώς οι αυτοκινητοβιομηχανίας προσαρμόζουν την παραγωγή τους μετά την υιοθέτηση της νέας διαδικασίας ελέγχου των εκπομπών WLTP.

"Το δ΄ τρίμηνο η γερμανική οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί και πάλι καθώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα ενισχύσουν σταδιακά και πάλι την παραγωγή τους", αναφέρει ο αναλυτής της Commerzbank, Ralph Solveen.
Πηγή: www.capital.gr
comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Χώρες > Γερμανία