07/11/18 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Οικονομικά

ΕΛΤΕ: Ανακοίνωση της Ολομέλειας της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Φορέων Εποπτείας των Ελεγκτών (ΕΕΦΕΕ-CEAOB)

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΤΕ:

Στις 24 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε η 8η Συνάντηση Ολομέλειας της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Φορέων Εποπτείας των Ελεγκτών (ΕΕΦΕΕ-CEAOB), στις Βρυξέλλες, στην οποία συμμετείχε και η Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ).

Κύρια σημεία της συνάντησης

Τα μέλη ενέκριναν το πρόγραμμα εργασίας του CEAOB για το 2019 καθώς και των υποομάδων του. Υιοθετήθηκε επιστολή με σχόλια αναφορικά με το σχέδιο έκθεσης του IAASB για το Διεθνές Ελεγκτικό Πρότυπο 315, τους δείκτες παρακολούθησης της αγοράς που θα χρησιμοποιηθούν για τις επόμενες εκθέσεις παρακολούθησης της εθνικής αγοράς και την τεχνική αξιολόγηση της επάρκειας μιας τρίτης χώρας. Επίσης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το Brexit καθώς και θέματα σχετικά με τον εσωτερικό Κανονισμό του CEOAB.

Τέσσερα μέλη του CEAOB παρουσίασαν τα συστήματα δημόσιας εποπτείας τους επικεντρώνοντας στις πρόσφατες αλλαγές και την ανταλλαγή εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών με τα άλλα μέλη.

Οι πρόεδροι των υποομάδων ενημέρωσαν σχετικά με τις εργασίες που είναι σε εξέλιξη και αφορούν κυρίως τις διαφορές των Διεθνών Ελεγκτικών Προτύπων με το κοινοτικό πλαίσιο, τα ερωτηματολόγια προς τις επιτροπές ελέγχου, τις αξιολογήσεις τρίτων χωρών που είναι σε εξέλιξη και την κατάρτιση δεικτών για την παρακολούθηση της ποιότητας στην αγορά των ελεγκτικών υπηρεσιών.comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
ΕΛΤΕ, ΕΕΦΕΕ