18/10/18 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Επιχειρηματικά

Ολοκληρώθηκε το 1ο ATHEX Small-Cap Conference που πραγματοποιήθηκε στις 16 & 17/10/2018 στις εγκαταστάσεις του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Ολοκληρώθηκε σήμερα το 1ο ATHEX Small-Cap Conference που πραγματοποιήθηκε στις 16 & 17 Οκτωβρίου 2018 στις εγκαταστάσεις του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Το συνέδριο έδωσε τη δυνατότητα σε δεκατέσσερις (14) εταιρείες, εισηγμένες στην Κύρια και στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, να παρουσιάσουν το επιχειρηματικό τους προφίλ και τις προοπτικές τους, σε θεσμικούς επενδυτές, οικονομικούς αναλυτές και άλλους επαγγελματίες της αγοράς.

Οι εισηγμένες εταιρείες που συμμετείχαν ήταν οι εξής:

1. ALPHA TRUST

2. CNL CAPITAL

3. DROMEAS

4. ENTERSOFT

5. EPSILON NET

6. FOODLINK

7. INTERCONTINENTAL INTERNATIONAL

8. ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ

9. MLS

10. PAPERPACK

11. PAPOUTSANIS

12. ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

13. PERFORMANCE TECHNOLOGIES

14. PROFILE SOFTWARE

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, κ. Σωκράτης Λαζαρίδης, κατά το χαιρετισμό του τόνισε ότι έχει αναδειχθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο η ανάγκη πρόσβασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην κεφαλαιαγορά. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η πρωτοβουλία του Χρηματιστηρίου Αθηνών για κινητοποίηση των εισηγμένων εταιρειών και ενίσχυση της προβολής τους στο επενδυτικό κοινό. Η σχέση των εισηγμένων εταιρειών με την κεφαλαιαγορά απαιτεί συνεχή καλλιέργεια, υπεύθυνη παρουσία των εταιρειών και αυξημένες δεξιότητες επικοινωνίας με την επενδυτική κοινότητα. Το Χρηματιστήριο Αθηνών παρακολουθώντας τις διεθνείς τάσεις σχεδιάζει μια σειρά βραχυχρόνιων σεμιναρίων για την επικοινωνία διεθνών πρακτικών στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα, στο πλαίσιο του προγράμματος ROOTS σε συνεργασία με διεθνείς φορείς (Arizona State University, Harvard Business School και τη CFA Society).

Η κα Sabina Dziurman, Διευθύντρια της EBRD για Ελλάδα και Κύπρο, απεύθυνε χαιρετισμό σημειώνοντας ότι η EBRD στηρίζει την ελληνική επιχειρηματικότητα και σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο Αθηνών σχεδιάζει, ειδικά για τις ΜΜΕ, ένα πρόγραμμα για την προετοιμασία και υποστήριξη της εισαγωγής τους στις αγορές του ΧΑ, ενώ τόνισε ότι είναι πολύ σημαντική η ενδυνάμωση της εγχώριας κεφαλαιαγοράς με την εισαγωγή νέων εταιρειών για την ανάπτυξη και επιχειρηματική τους επέκταση.

Ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, κ. Ξενοφών Αυλωνίτης επεσήμανε τη σημαντικότητα των ελληνικών ΜΜΕ για τη χρηματιστηριακή αγορά όπως και για την εθνική οικονομία, τονίζοντας παράλληλα ότι η ενίσχυση της εταιρικής διακυβέρνησης θα έχει θετικές επιπτώσεις στην προσέλκυση του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Σχετικά με τον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών

Το Χρηματιστήριο Αθηνών από την ίδρυσή του, το 1876, συμμετέχει σταθερά στις οικονομικές και επιχειρηματικές εξελίξεις της χώρας.

Ο Όμιλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών υποστηρίζει την ανάπτυξη και οργάνωση της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς. Λειτουργεί τις αγορές αξιών και παραγώγων, την εναλλακτική αγορά ενώ παράλληλα διενεργεί την εκκαθάριση και το διακανονισμό των συναλλαγών.

Το Χρηματιστήριο, μέσω των αγορών του, προσφέρει λύσεις και εργαλεία χρηματοδότησης στις επιχειρήσεις, διευρύνει τις επιλογές των επενδυτών παρέχοντας ένα ασφαλές, σταθερό και εύκολο περιβάλλον πλήρως εναρμονισμένο με τις διεθνείς πρακτικές και το Ευρωπαϊκό κανονιστικό πλαίσιο.

Σε μια περίοδο που ο ρόλος των χρηματιστηριακών αγορών στην εξεύρεση εναλλακτικών τρόπων χρηματοδότησης των επιχειρήσεων, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ενισχύεται σημαντικά, εμείς στον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών έχουμε προχωρήσει σε μια σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων με στόχο να αναδείξουμε την ελκυστικότητα της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς και να προβάλουμε τις εταιρείες μας στη διεθνή επενδυτική κοινότητα.

Οι μετοχές του Ομίλου διαπραγματεύονται στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Σύμβολο: EXAE).

Συνοπτικές πληροφορίες για την αγορά και τον Όμιλο του Χρηματιστηρίου Αθηνών μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο καθώς και στην ιστοσελίδα του www.athexgroup.gr.comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Συνεχούς Λειτουργίας, Epsilon Net, Χρηματιστήριο Αθηνών