27/09/18 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Διεθνή

Νέα Ζηλανδία: Αμετάβλητα τα επιτόκια από την κεντρική τράπεζα

Η κεντρική τράπεζα της Νέας Ζηλανδίας διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια, διατηρώντας ανοιχτές τις επιλογές της για το μέλλον, δηλώνοντας ότι η επόμενη κίνηση μπορεί να είναι αύξηση ή μείωση.

Η Reserve Bank of New Zealand διατήρησε το κόστος δανεισμού στο 1,75%, όπως αναμενόταν από τους οικονομολόγους, ένα επίπεδο το οποίο έχει διατηρήσει για σχεδόν δύο χρόνια.

Παρά τα πρόσφατα στοιχεία που δείχνουν ότι η οικονομία εμφανίζει καλύτερες επιδόσεις, και ότι η επιχειρηματική εμπιστοσύνη αρχίζει να βγαίνει από την ύφεση, ο διοικητής Adrian Orr παρέμεινε επιφυλακτικός.

«Αναμένουμε να διατηρήσει το κόστος δανεισμού σε αυτό το επίπεδο μέχρι το 2019 και το 2020. Η κατεύθυνση της επόμενης κίνησής μας στα επιτόκια μπορεί να είναι πάνω ή κάτω», δήλωσε.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «ενώ η ανάπτυξη του ΑΕΠ στο τρίμηνο του Ιουνίου ήταν πιο ισχυρή από ότι αναμέναμε, τα πτωτικά ρίσκα για τις προοπτικές ανάπτυξης παραμένουν».Πηγή: www.capital.gr
comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Επιτόκια, Χώρες > Νέα Ζηλανδία