08/08/18 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Οικονομικά

Σύσταση Μητρώου Εμπειρογνωμόνων Εξωδικαστικού Μηχανισμού»

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η απόφαση με Αριθμ. 83588 με θέμα «Σύσταση Μητρώου Εμπειρογνωμόνων του άρθρου 11 του Ν.4469/2017».

Σύμφωνα με την παρούσα απόφαση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι:

«1. Συνιστάται μητρώο εμπειρογνωμόνων (εφεξής: «Μητρώο Εμπειρογνωμόνων Εξωδικαστικού Μηχανισμού» ή «Μητρώο») που τηρείται στην Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (Ε.Γ.Δ.Ι.Χ.). Από το Μητρώο επιλέγονται εμπειρογνώμονες, οι οποίοι στο πλαίσιο του N.4469/2017: α) αξιολογούν τη βιωσιμότητα της αιτούσας επιχείρησης, β) εκπονούν σχέδιο αναδιάρθρωσης των οφειλών της αιτούσας επιχείρησης, γ) επαληθεύουν απαιτήσεις, των οποίων η ύπαρξη ή το ύψος αμφισβητείται από τον οφειλέτη ή από συμμετέχοντες πιστωτές.

2. Στο μητρώο δύναται να εγγραφούν ως μέλη φυσικά πρόσωπα, τα οποία προσφέρουν κατ’ επάγγελμα υπηρεσίες παροχής χρηματοοικονομικών συμβουλών και είναι:

α) μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Ο.Ε.Ε.) επί τουλάχιστον πέντε έτη και διαθέτουν άδεια ασκήσεως οικονομολογικού επαγγέλματος ή άδεια λογιστή φοροτεχνικού Α΄ τάξης,

β) ορκωτοί ελεγκτές, που έχουν λάβει άδεια άσκησης επαγγέλματος από την Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (Ε.Λ.Τ.Ε.)

σύμφωνα με το άρθρο 3 του Ν.4449/2017 (ΦΕΚ Α΄ 7), ή

γ) πιστοποιημένοι εκτιμητές του κλάδου άυλων αγαθών ή επιχειρήσεων, εγγεγραμμένοι στο οικείο Μητρώο του Υπουργείου Οικονομικών».

Δείτε ολόκληρη την Απόφαση με Αριθμ. 83588 εδώcomments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Εξωδικαστικός μηχανισμός, Μητρώο εμπειρογνωμόνων