24/07/18 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Διεθνή

Ευρωζώνη: Επιβραδύνθηκε η ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας

Επιβραδύνθηκε η ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην ευρωζώνη περισσότερο από ό,τι αναμενόταν τον Ιούλιο, καθώς οι ανησυχίες για έναν εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ και μια πιο ασθενή παγκόσμια ανάπτυξη, έπληξε ακόμη περισσότερο την αισιοδοξία.

Ωστόσο η ανάπτυξη παραμένει ισχυρή, και καθώς συνοδεύτηκε από αύξηση των τιμών, η έρευνα είναι απίθανο να ανησυχήσει αρκετά τους αξιωματούχους της ΕΚΤ καθώς προσπαθούν να αποχωρήσουν από την εξαιρετικά χαλαρή νομισματική πολιτική τους.

Ο σύνθετος ΡΜΙ υποχώρησε τον Ιούλιο στις 54,3 μονάδες από τις 54,9 μονάδες τον Ιούνιο, έναντι εκτιμήσεων για 54,8 μονάδες.

"Υπάρχει ακόμη ένας αξιοπρεπής αριθμός ανάπτυξης. Αλλά φαίνεται ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα συνεχίσει να υποχωρεί διότι κάθε δείκτης που κοιτάει κανείς, υποδηλώνει αποδυνάμωση της ανάπτυξης", αναφέρει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Chris Williamson.

Ο δείκτης μελλοντικής παραγωγής υποχώρησε στις 63 μονάδες από τις 63,4 μονάδες, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2016.

"Τον Ιούλιο παρατηρήσαμε μια μεγάλη αύξηση στον αριθμό των επιχειρήσεων που ανέφεραν ότι ανησυχούν για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και η επίδραση των εμπορικών πολέμων κλιμακώνεται".

Ο δείκτης του τομέα υπηρεσιών υποχώρησε στις 54,4 μονάδες τον Ιούλιο από τις 55,2 μονάδες τον Ιούνιο, έναντι εκτιμήσεων για 55 μονάδες.

Επίσης ο PMI μεταποίησης σημείωσε άνοδο στις 55,1 από τις 54,9 μονάδες, έναντι εκτιμήσεων για 54,6 μονάδες.Πηγή: www.capital.gr
comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.