15/06/18 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Διεθνή

Ήπια ανοδικά οι ευρωαγορές μετά τις αποφάσεις της ΕΚΤ

Με μικρά κέρδη κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στις συναλλαγές της Παρασκευής καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας εν αναμονή ενός νέου μπαράζ από μακροοικονομικά στοιχεία.

Η ΕΚΤ έδωσε χθες τέλος στην αβεβαιότητα γύρω από τις προοπτικές του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης που εφαρμόζει τα τελευταία χρόνια ανακοινώνοντας ότι το πρόγραμμα θα λήξει στο τέλος του έτους.

Ειδικότερα, η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε ότι το ύψος των μηνιαίων αγορών που πραγματοποιεί στο πλαίσιο του QE θα μειωθεί μετά το Σεπτέμβριο από τα 30 δισ. σε 15 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου του 2018, μετά το οποίο θα λήξουν οι καθαρές αγορές. Την ίδια στιγμή, η ΕΚΤ διαβεβαίωσε τις αγορές ότι τα επιτόκια της θα παραμείνουν στα ιστορικά τους χαμηλά τουλάχιστον μέχρι και το καλοκαίρι του 2019.

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει μικρά κέρδη 0,2% στις 393,79 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,3% στις 13.142,31 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται σε ποσοστό 0,4% στις 5.551,23 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει μικρά κέρδη 0,1% στις 7.772,03 μονάδες.

Οι επενδυτές περιμένουν παράλληλα τα στοιχεία που θα δουν σήμερα το φως της δημοσιότητας για το κόστος εργασίας, το εμπορικό ισοζύγιο και τον δείκτη τιμών καταναλωτή.Πηγή: www.capital.gr
comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
ΕΚΤ, ευρωαγορές