16/05/18 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Οικονομικά

Το Επιχειρησιακό Σχέδιο της ΑΑΔΕ για το 2018

Δόθηκε στη δημοσιότητα με την με αριθμό ΔΣΣ Α 1061419 ΕΞ 2018 Απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων το «Επιχειρησιακό Σχέδιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για το έτος 2018». (ΦΕΚ Β΄ 1686/15-5-2018).

Το Επιχειρησιακό Σχέδιο του 2018, όπως αναφέρει ο κ. Διοικητής, είναι φιλόδοξο και απαιτητικό, καθώς οι στόχοι που έχουν τεθεί απαιτούν ιδιαίτερη προσπάθεια. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Έχοντας συναίσθηση των δυσκολιών και των προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε, είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε τους στόχους μας και το 2018, βασιζόμενοι στη συλλογική προσπάθεια, τον επαγγελματισμό, τις ικανότητες και την αφοσίωση όλων των στελεχών της Αρχής».

Το Επιχειρησιακό Σχέδιο του 2018, όπως αναφέρεται στον πρόλογο, «θέτει στόχους και έργα που αποσκοπούν αφενός στην υλοποίηση των στρατηγικών στόχων της ΑΑΔΕ, αφετέρου στην αντιμετώπιση διαπιστωθεισών δυσλειτουργιών και προβλημάτων, μετεξελίσσοντας παράλληλα τον Οργανισμό μας ώστε να είναι πιο σύγχρονος, αποτελεσματικός και αποδοτικός…

Η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου αποτελεί μια διαρκή προτεραιότητα της ΑΑΔΕ. Για το 2018 προβλέπεται αυξημένος αριθμός φορολογικών ελέγχων, στοχευμένοι προληπτικοί έλεγχοι και έρευνες σε όλη την επικράτεια και ειδικοί έλεγχοι σε κατηγορίες επιτηδευματιών. Επίσης, ορίζεται αυξημένος αριθμός εκ των υστέρων ελέγχων και ελέγχων δίωξης από τα τελωνεία, τις κινητές και τις θαλάσσιες ομάδες ελέγχου καθώς και ειδικοί έλεγχοι με μέσα δίωξης. Στοχευμένοι έλεγχοι και δράσεις θα πραγματοποιηθούν για καταπολέμηση του λαθρεμπορίου σε προϊόντα που υπόκεινται σε ΕΦΚ, μετά την εκπόνηση των σχετικών ειδικών Επιχειρησιακών Σχεδίων.

Η εξυπηρέτηση των πολιτών και η διαφάνεια αποτελεί πρωταρχική δέσμευση και στοίχημα για την ΑΑΔΕ. Η εξέταση των ενδικοφανών προσφυγών και η δημοσιοποίηση των αποφάσεων, η άμεση ανταπόκριση σε τηλεφωνικές κλήσεις των πολιτών, η συνεχής ενημέρωσή τους μέσω του διαδικτυακού τόπου της για την παροχή οδηγιών και η ψηφιοποίηση υπηρεσιών και διαδικασιών αποτελούν βήματα προς την κατεύθυνση αυτή. Επίσης, ο εσωτερικός έλεγχος υπαλλήλων, υπηρεσιών και διαδικασιών προς αποφυγή φαινομένων διαφθοράς διασφαλίζεται μέσα από στόχους και δράσεις του ΕΣ.

Το παρόν ΕΣ δεν αποσκοπεί στο να βαρύνει το ήδη δύσκολο έργο των Υπηρεσιών και των υπαλλήλων του Οργανισμού, αλλά στο να δώσει κατευθύνσεις και προσανατολισμό προς το Όραμά μας».

Δείτε το επιχειρησιακό σχέδιο της ΑΑΔΕ για το 2018, εδώ.comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.