13/04/18 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Διεθνή

Κίνα: Έλλειμμα εμφάνισε το εμπορικό ισοζύγιο το Μάρτιο

Έλλειμμα εμφάνισε το εμπορικό ισοζύγιο της Κίνας το Μάρτιο σε μηνιαία βάση, για πρώτη φορά σε 13 μήνες, καθώς υποχώρησαν οι εξαγωγές ενώ ο ρυθμός αύξησης των εισαγωγών επιταχύνθηκε, εξαιτίας της ισχυρής εγχώριας ζήτησης.

Το εμπορικό ισοζύγιο της Κίνας εμφάνισε έλλειμμα 4,98 δισ. δολαρίων από το πλεόνασμα των 33,7 δισ. δολαρίων τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές ανέμεναν πλεόνασμα 19,6 δισ. δολαρίων.

Την τελευταία φορά που η χώρα εμφάνισε έλλειμμα σε μηνιαία βάση, ήταν το Φεβρουάριο του 2017, ύψους 11 δισ. δολαρίων.

Οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 2,7% το Μάρτιο σε σχέση με το περασμένο έτος, μετά από την αύξηση κατά 44,5% τον Φεβρουάριο. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αύξηση των εξαγωγών κατά 10%.

Οι εισαγωγές το Μάρτιο αυξήθηκαν 14,4% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, έναντι της αύξησης κατά 6,8% το Φεβρουάριο. Οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 10% των εισαγωγών.

Στο α΄ τρίμηνο, οι εξαγωγές αυξήθηκαν 14,1% σε σχέση με το περασμένο έτος, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν 18,9%, με αποτέλεσμα να εμφανίσει πλεόνασμα 48,39 δισ. δολαρίων.Πηγή: www.capital.gr
comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Κίνα, εμπορικό ισοζύγιο