29/03/18 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Διεθνή

Ηνωμένο Βασίλειο: Αυξήθηκε ο δανεισμός των νοικοκυριών

Ο καθαρός δανεισμός των νοικοκυριών του Ηνωμένου Βασιλείου, αυξήθηκε το Φεβρουάριο στο υψηλότερο επίπεδο από το Σεπτέμβριο του 2017, καθώς η Τράπεζα της Αγγλίας σηματοδότησε μια πιθανή άνοδο στο βασικό της επιτόκιο.

Οι Βρετανοί δανείστηκαν επιπλέον 5,4 δισ. στερλίνες στη διάρκεια του μήνα, υψηλότερα από τις 4,8 δισ. στερλίνες τον Ιανουάριο.

Η αύξηση αποδίδεται στο νέο ενυπόθηκο δανεισμό, ο οποίος επίσης αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από το Σεπτέμβριο. Ο δανεισμός μέσω πιστωτικών καρτών υποχώρησε ελαφρώς.

Τα στοιχεία της ΒοΕ υποδηλώνουν ότι ο ενυπόθηκος δανεισμός μπορεί να επιβραδυνθεί στους επόμενους μήνες, με τις εγκρίσεις για νέα δάνεια που εξασφαλίστηκαν για αγορές κατοικιών, μειώθηκαν στις 63.910 από τις 67.100 τον Ιανουάριο.

Η BoE έχει υπονοήσει ότι είναι πιθανό να αυξήσει το βασικό επιτόκιο στους επόμενους μήνες, και οι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι η πιο πιθανή ημερομηνία είναι το Μάιο.Πηγή: www.capital.gr
comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Ηνωμένο βασίλειο, δανεισμός νοικοκυριών