12/01/18 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Οικονομικά

Εφαρμογή επιεικέστερης διάταξης επιβολής προστίμου σε έκδοση εικονικών φορολογικών στοιχείων

Σε δημοσιότητα τέθηκε η με αριθμό 291/2017 Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους με τίτλο «Πρόστιμα. Εικονικά φορολογικά στοιχεία. Εφαρμογή επιεικέστερης διάταξης».

Σύμφωνα με την ανωτέρω Γνωμοδότηση μπορούν να τύχουν εφαρμογής, και μετά την κατάργηση της παρ. 2 του άρθρου 55 του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (ΚΦΔ), για τις παραβάσεις έκδοσης εικονικών στοιχείων, που διαπράχθηκαν μέχρι τις 26/7/2013 και εφόσον μέχρι την κατάθεση του Ν.4337/2015 (12/10/2015) δεν είχαν εκδοθεί οι οριστικές πράξεις επιβολής προστίμων, όταν η εικονικότητα του στοιχείου αφορά τον χαρακτηρισμό της αναγραφείσας συναλλαγής, οι μηδέποτε καταργηθείσες μεταβατικές διατάξεις της παρ. 35 του άρθρου 72 (πρώην 66) του Κ.Φ.Δ., υπό τις ειδικότερες προϋποθέσεις της διατάξεως αυτής, δηλαδή εφόσον το νέο καθεστώς επιλεγεί ως ευνοϊκότερο από τον ίδιο τον φορολογούμενο, για το σύνολο των παραβάσεων που περιέχονται στην ίδια πράξη ή απόφαση επιβολής προστίμου (ομόφ.).

Δείτε τη Γνωμοδότηση του ΝΣΚ με αριθμό 291/2017 εδώ
comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Πρόστιμα, ΚΦΔ, εικονικά φορολογικά στοιχεία