27/11/17 | Αρχική > Video > Video

Πιτσιλής: Διευκρινίσεις για Ε3, ηλεκτρονική τιμολόγηση και ελέγχους στην διημερίδα της ΕΦΕΕΑ

Σε πολύ σημαντικά θέματα (μεταξύ των οποίων πολλά αφορούν τους Λ/Φ, αναφέρθηκε κατά το σύντομο χαιρετισμό του στις εργασίες της (καθ/ όλα ενδιαφέρουσας) Φορολογικής Διημερίδας της ΕΦΕΕΑ. Η θεματολογία αφορούσε τα νέα δεδομένα των φορολογικών ελέγχων, τις αλλαγές στη φορολογία των νομικών προσώπων, τις αλλαγές στον ΦΠΑ και τέλος ανάλυση στις δαπάνες επιχειρήσεων - διαμόρφωση της φορολογικής αναμόρφωσης, με εισηγητές τους κ.κ. Ματθαίο Χαπίδη, Αντώνη Μουζάκη, Στάθη Κριαρά, την κα Κατερίνα Καρύδα και τον επιστημονικό συνεργάτη της ΕΦΕΕΑ, και μέλος του Δ.Σ της ΠΟΦΕΕ, Γιώργο Χριστόπουλο.

Προηγήθηκε σύντομη τοποθέτηση επί καυτών θεμάτων του κλάδου από τον Πρόεδρο της ΕΦΕΕ Δημήτρη Τσαμόπουλο.

Ειδικότερα ο κ. Πιτσιλής αναφέρθηκε στις κυριότερες προκλήσεις που αντιμετώπισε η ΑΑΔΕ στους πρώτους 11 μήνες λειτουργίας της, από τις πιο μικρές που αφορούν την καθημερινότητα, αλλά και τον επιχειρησιακό και στρατηγικό σχεδιασμό.

Παράλληλα έκανε αναφορά στα θέματα των παραγραφών και στην προτεραιοποίηση των ελέγχων και τόνισε ότι ο επιχειρησιακός προσανατολισμός θα είναι στις πρόσφατες υποθέσεις.

Στο επίκεντρο όλων αυτών των στόχων ο κ. Πιτσιλής δεν παρέλειψε να τονίσει ότι οι Λ/Φ είναι βασικοί σύμμαχοι της φορολογικής διοίκησης και ότι η διαρκής επικοινωνία μαζί τους είναι πάρα πολύ χρήσιμη. Προς τούτο κάλεσε τον κλάδο και τους εκπροσώπους του (μάλιστα γνωστοποίησε ότι έχει σταλεί έγγραφη πρόσκληση στην ΠΟΦΕΕ να καταθέσει προτάσεις τεχνικών τροποποιήσεων για αποσαφήνιση και βελτίωση της εφαρμογής του ΚΦΕ μετά τη συμπλήρωση 3 ετών από την πρώτη εφαρμογή του).

Ο κ. Πιτσιλής απάντησε και σε ερωτήματα της ΕΦΕΕΑ για το επίμαχο θέμα του 2ου λογαριασμού (e-mail), ενώ αναφερόμενος στο θέμα της ψηφιακής υπογραφής των Λ/Φ και της πιστοποίησης, είπε ότι: «Δουλεύουμε καιρό πάνω στο θέμα που είναι θεμελιώδες και σε εξέλιξη». Κλείνοντας την ομιλία του ζήτησε τη στενή συνεργασία με τον κλάδο των Λ/Φ και υπογράμμισε ότι «Χαίρομαι ιδιαιτέρως που έχω συνομιλητές με σοβαρές προτάσεις… Θέλω να συνεχίσουμε να έχουμε αυτή τη σχέση…», χωρίς να παραλείψει ότι «περιμένουμε τα υπομνήματά σας με προτεραιοποίηση με βάση τη σπουδαιότητα».

Όσον αφορά τον ανασχεδιασμό του Ε3 ανέφερε ότι «έχω ήδη ανακοινώσει ότι σχεδιάζουμε το νέο έντυπο Ε3. Αρχικά η βασική φιλοσοφία του νέου εντύπου είναι η ενοποίηση των πινάκων. Δεν έχουμε διαφορετικούς πίνακες για απλογραφικά και διπλογραφικά βιβλία».

Σχετικά με την ηλεκτρονική τιμολόγηση ανέφερε ότι:

Έχουμε ξεκινήσει το σχεδιασμό της. Ο στόχος είναι, στο τέλος ,η ηλεκτρονική τιμολόγηση να είναι υποχρεωτική για το μέγιστο δυνατό επιχειρηματικό πληθυσμό. Από την μία πλευρά θα μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη εικόνα της διακίνησης των αγαθών και της παροχής υπηρεσιών, ενώ από την άλλη θα απαλλάξουμε τους επιχειρηματίες, τις επιχειρήσεις από περιττές διατυπώσεις.

«Βασικό στόχο για το 2018 αποτελεί επίσης η εφαρμογή της ηλεκτρονικής κοινοποίησης. Αυτό πρακτικά περνάει μέσα από την προσωποποιημένη πληροφόρηση στο Taxisnet και από τη χρησιμοποίηση της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του ηλεκτρονικού λογαριασμού», υπογράμμισε ο κ. Πιτσιλής.

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Πιτσιλήcomments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.