22/11/17 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Αναπτυξιακά

Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της πρωτοβουλίας 'Clean Sky2'

Την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017, στο αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Παστέρ υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας σε εθνικό επίπεδο μεταξύ της Ελλάδας και της Πρωτοβουλίας Clean Sky2-Joint Undertaking (CS2JU). Το Μνημόνιο σε εθνικό επίπεδο υπέγραψαν η Γενική Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, Πατρίτσια Κυπριανίδου και ο Executive Director της CS2JU, Tiit Jurimae.

Το Πρόγραμμα Clean Sky2 είναι ερευνητικό πρόγραμμα της ΕΕ που έχει ως στόχο την καινοτομική ανάπτυξη τεχνολογιών για τη μείωση του CO2, των εκπομπών αερίων και των επιπέδων θορύβου που προκαλούνται από αεροσκάφη. Αναμένεται δε, να συμβάλλει στην ενίσχυση του ελληνικού οικοσυστήματος έρευνας και ανάπτυξης που δραστηριοποιείται στον τομέα της αεροναυπηγικής.

Η χρηματοδότηση του προγράμματος υλοποιείται μέσω συνέργειας του «Ορίζοντα 2020» με τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία (ESIF) και στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα θα διαθέσει κατ’ αρχήν 2 εκατ. € από το ΕΣΠΑ 2014-2020.

Ακολούθησε ενημέρωση για το Πρόγραμμα, τις θεματικές ενότητες, τις τρέχουσες προκηρύξεις και τις δυνατότητες συμμετοχής από τον Χ. Βασιλάκο, Senior Policy Officer, Clean Sky 2 JU.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ερευνητές από ΑΕΙ και Ερευνητικά Κέντρα, καθώς και ενδιαφερόμενες εταιρείες, ανάμεσα στις οποίες και η ΕΑΒ.
comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Atlantis Συμβουλευτική logo

Μνημόνιο συνεργασίας