24/10/17 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Οικονομικά

Κόλλιας: Από την ψήφιση του Ν.4387/16 μέχρι και σήμερα, 100.000 ελεύθεροι επαγγελματίες έκλεισαν το μπλοκάκι τους

Στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και συγκεκριμένα στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο με δράση» συμμετείχε ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Ο κ. Κόλλιας ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «Οι επόμενοι μήνες είναι πολύ κρίσιμοι για την ελληνική οικονομία. Πρέπει να προχωρήσουμε με γρήγορα βήματα στο κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης , έτσι ώστε να κάνουμε τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες όχι μόνο θα δώσουνε την ώθηση στην ελληνική οικονομία, αλλά και το σήμα στους επενδυτές μας προκειμένου να επενδύσουν στη χώρα μας.

«Αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς ένα ‘’υγιές’’ τραπεζικό σύστημα, το οποίο θα απαλλαχθεί από τα κόκκινα δάνεια», συνέχισε ο κ. Κόλλιας.

Σε ερώτηση σχετικά με τις εκτιμήσεις για τα οικονομικά στοιχεία των ετών 2017 και 2018 ο κ. Κόλλιας δήλωσε πως «Ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2017 θα επιτευχθεί. Αυτό θα γίνει βέβαια με την υπερφορολόγηση που υπάρχει τα τελευταία χρόνια», ενώ συνέχισε πως το ΑΕΠ θα κινηθεί περί του 1,5%. Για το 2018 ανέφερε πως «Αν δεν επιτευχθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος, θα χρειαστούνε νέα μέτρα».

Όσον αφορά τον ΕΝΦΙΑ τόνισε ότι «Οι αντικειμενικές αξίες που ισχύουν αυτή την στιγμή δεν έχουνε καμία σχέση με την πραγματικότητα και πληρώνουμε φόρους επί των πλασματικών αυτών αξιών, οι οποίες δεν έχουνε καμία σχέση με τις εμπορικές που υπάρχουνε στην αγορά.

Ο Πρόεδρος του ΟΕΕ αναφέρθηκε και στο θέμα των ασφαλιστικών εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών και συγκεκριμένα δήλωσε ότι «Από την μέρα της ψήφισης του Ν.4387/2016 μέχρι και σήμερα, εκατό χιλιάδες (100.000) ελεύθεροι επαγγελματίες κλείσανε το μπλοκάκι τους ή έχουνε μετακινηθεί το εξωτερικό ή περάσανε στην παραοικονομία. Αυτό φαίνεται και από τα δηλωθέντα εισοδήματα των ελευθέρων επαγγελματιών στην Ελλάδα για το 2016, τα οποία είναι μειωμένα πάνω από 20% σε σχέση με το 2015».

Αυτό οδηγεί όχι μόνο το ασφαλιστικό, αλλά και το φορολογικό σύστημα της χώρας σε περισσότερη φοροδιαφυγή, υπογράμμισε ο κ. Κόλλιας.

Τέλος, μεταξύ άλλων, για το θέμα των τραπεζών τόνισε ότι «Οποιαδήποτε χώρα θέλει να προσελκύσει τις επενδύσεις πρέπει να έχει ένα χρηματοπιστωτικό σύστημα που να λειτουργεί σωστά και βέβαια με άμεση μείωση των κόκκινων δανείων, τα οποία αυτή τη στιγμή έχουνε φτάσει άνω των εκατό (100) δισ. ευρώ.

Δείτε τις δηλώσεις του Προέδρου του ΟΕΕ, κ. Κωνσταντίνου Κόλλια
comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.