13/09/17 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Διεθνή

Βρετανία: Στο χαμηλότερο επίπεδο 42 ετών η ανεργία

Το ποσοστό της ανεργίας στη Βρετανία είναι πλέον το χαμηλότερο εδώ και παραπάνω από τέσσερις δεκαετίες, ωστόσο αυτό δεν είναι αρκετό για να συντηρηθεί το βιοτικό επίπεδο των Βρετανών.

Ο βασικός μισθός αυξήθηκε σε ετήσια βάση κατά 2,1% στη διάρκεια των τριών μηνών μέχρι και τον Ιούλιο, ποσοστό που διατηρήθηκε αμετάβλητο σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο και κάτω των προβλέψεων της αγοράς, όπως κατέδειξαν σημερινά στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας ONS.

Ο μισθός υποχώρησε κατά 0,4% έπειτα από προσαρμογή βάσει του πληθωρισμού, ο οποίος διαμορφώνεται πλέον ελάχιστα κάτω του 3%.

Μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων η στερλίνα άρχισε να εμφανίζει πτώση έναντι του δολαρίου, αν και προηγούμενα ενισχυόταν σε σύγκριση με το αμερικανικό νόμισμα. Παράλληλα κατέγραψε πτώση έναντι του ευρώ για πρώτη φορά τις τελευταίες πέντε μέρες.

Τα στοιχεία για τις αμοιβές έρχονται σε ένα περιβάλλον ιστορικού χαμηλού για την ανεργία, αλλά και διευρυνόμενων ελλείψεων σε εργατικό δυναμικό. Το ποσοστό της ανεργίας υποχώρησε σε 4,3%, δηλαδή στα χαμηλότερα επίπεδά του από το 1975 και κάτω του στόχου ισορροπίας της Τράπεζας της Αγγλίας.Πηγή: www.euro2day.gr
comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Ανεργία, Βασικός μισθός, Χώρες > Βρετανία