13/09/17 | Αρχική > Video > Video

Τι είπε η κ.Παπανάτσιου για τη διασύνδεση ταμειακών με το taxis και την ηλεκτρονική τιμολόγηση

Η Υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου μιλώντας στην εκπομπή της TRT “Κεντρική Ελλάδα Καλησπέρα” τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017 αναφέρθηκε στη δυνατότητα που υπάρχει σήμερα για διασταύρωση των εισοδημάτων των πολιτών με τις καταθέσεις τους ιδιαίτερα αυτών που έχουν πολύ μεγάλα εισοδήματα, ενώ δίνεται προτεραιότητα στις περιπτώσεις όπου διαπιστώνονται πολύ μεγάλες αποκλίσεις και με αυτό τον τρόπο θα υπάρχουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα από τους ελέγχους το επόμενο διάστημα.

Για την ηλεκτρονική διασύνδεση των ταμειακών με το υπουργείο Οικονομικών, η Υφυπουργός είπε αυτό είναι πολύ εύκολο να γίνει, αλλά εξετάζεται σε ποιες κατηγορίες επαγγελματιών θα εφαρμοστεί, ώστε στοχευμένα να γίνει στο επόμενο διάστημα και να μην επιβαρύνει όλους τους επαγγελματίες σε περίοδο κρίσης, καθώς δεν είναι όλες οι ταμειακές μηχανές εκσυγχρονισμένες.

Παράλληλα, θα προχωρήσει και η ηλεκτρονική τιμολόγηση στο επόμενο διάστημα. Με αυτόν τον τρόπο το υπουργείο προσδοκά καλύτερα αποτελέσματα στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής καθώς θα έρχεται στο υπουργείο άμεσα η πληροφορία από την πηγή της.

Η απόφαση για τη λοταρία των αποδείξεων έχει ήδη υπογραφεί από την κα.Παπανάτσιου και μόλις υπογραφεί από τον κ.Χουλιαράκη και τον κ.Τσακαλώτο θα προχωρήσει στην εφαρμογή της. Έτσι λοιπόν, αν όχι στο τέλος του Σεπτέμβρη, στις αρχές Οκτώβρη θα γίνει η πρώτη κλήρωση.

Χαρακτήρισε τον ΕΝΦΙΑ «άδικο φόρο» και επισήμανε τις αλλαγές που έγιναν μέσα στο 2016 και ισχύουν και το 2017, καθώς με αυτές μειώθηκε ο ΕΝΦΙΑ σημαντικά για κάποιες κατηγορίες πολιτών, σε κάποιους πολίτες έμεινε σταθερός ενώ σε άλλους πολίτες υπήρξε αύξηση.

Για τη μείωση των φόρων σημείωσε ότι για να επιτευχθεί αυτό η κυβέρνηση δεν θα προβεί σε μείωση εξόδων με μείωση του προσωπικού των υπουργείων, αλλά με αύξηση της φορολογητέας βάση, στοχεύοντας στο λαθρεμπόριο και στη φοροδιαφυγή με συνεχείς και συντονισμένους ελέγχους.

Δείτε το videocomments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.