12/09/17 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Διεθνή

Ηνωμένο Βασίλειο: Άνοδος του πληθωρισμού στο 2,9% τον Αύγουστο

Ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο ενισχύθηκε περαιτέρω τον Αύγουστο, σε μια άνοδο που πιθανότατα θα ενισχύσει την θέση της Τράπεζας της Αγγλίας (ΒοΕ) ότι τα επιτόκια ίσως χρειαστεί να αυξηθούν σύντομα παρά την υποτονική ανάπτυξη.

Η στατιστική υπηρεσία ONS ανακοίνωσε ότι οι τιμές καταναλωτή διαμορφώθηκαν στο 2,9% τον Αύγουστο σε σχέση με το περασμένο έτος, καθώς αυξήθηκαν οι τιμές για είδη ένδυσης και υπόδησης, με τον ταχύτερο ρυθμό ετησίως από την έναρξη καταγραφής των δεδομένων.

Η άνοδος του πληθωρισμού, από το 2,6% του Ιουλίου, ήταν μεγαλύτερη από ό,τι ανέμεναν οι οικονομολόγοι.

Στελέχη της ΒοΕ άφησαν να εννοηθεί τον περασμένο μήνα ότι η ανοχή τους στον πληθωρισμό πάνω από τον στόχο του 2%, αρχίζει να εξαντλείται. Η κεντρική τράπεζα έχει να αντιμετωπίσει την χαμηλή ανάπτυξη και την άνοδο των τιμών, μετά από την απόφαση για αποχώρηση από την ΕΕ, που προκάλεσε την πτώση της στερλίνας.

Το δίλημμα της ΒοΕ έρχεται σε αντίθεση με την εικόνα που αντιμετωπίζουν οι κεντρικές τράπεζες σε ευρωζώνη και ΗΠΑ, που αντιθέτως αντιμετωπίζουν υποτονικό πληθωρισμό παρά την υψηλή ανάπτυξη.Πηγή: www.capital.gr
comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Πληθωρισμός, Χώρες > Βρετανία