12/09/17 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Διεθνή

Γερμανία: Αναμένεται μικρή επιβράδυνση της οικονομίας στο γ΄ τρίμηνο

Η γερμανική οικονομία θα συνεχίσει την σταθερή ανοδική της πορεία μετά από μια ισχυρή ανάπτυξη στο α΄ εξάμηνο του έτους, αλλά ίσως χάσει μέρος της δυναμικής της στο β΄ μισό του 2017, ανέφερε το υπουργείο Οικονομίας.

Η σε επίπεδο-ρεκόρ απασχόληση, η αύξηση των πραγματικών μισθών και το εξαιρετικά χαμηλό κόστος δανεισμού ενισχύουν την ανάκαμψη με αιχμή την κατανάλωση στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, που φαίνεται ότι θα βοηθήσει την Καγκελάριο Merkel να κερδίσει και τέταρτη θητεία στις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου.

«Η γερμανική οικονομία θα συνεχίσει να αυξάνεται στο β΄ μισό του έτους. Ωστόσο, η δυναμική αναμένεται να είναι κάπως ασθενέστερη», αναφέρει στο μηνιαίο του report το υπουργείο.

Προσθέτει ότι η ιδιωτική κατανάλωση θα παραμείνει σημαντική κινητήρια δύναμη της οικονομικής ανάκαμψης. Αλλά μια λιγότερο αισιόδοξη διάθεση στον κλάδο λιανικής θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια ελαφρά επιβράδυνση στο γ΄ τρίμηνο μετά από ένα ισχυρό β΄ τρίμηνο, αναφέρει.Πηγή: www.capital.gr
comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Επιβράδυνση, Χώρες > Γερμανία