30/08/17 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Προτεινόμενα

Πλήρης Οδηγός δημοσιεύσεων στο ΓΕΜΗ για τη χρήση 2016

Με τα συνημμένα άρθρα συνεργατών της Επιστημονικής Ομάδας ενημερωθείτε πλήρως, για όλα τα θέματα σχετικά με τη δημοσίευση των οικονομικών καταστάσεων στο ΓΕΜΗ.

Στο άρθρο «Υποχρεώσεις δημοσίευσης στο ΓΕΜΗ για οικονομικές καταστάσεις – Γενικές Συνελεύσεις του 2016» της λογίστριας - φοροτεχνικού Μάγδας Κρυστάλλη, μπορείτε να δείτε αναλυτικά, μετά τις νέες διατάξεις του Ν.4403/2016 ποιοι είναι υπόχρεοι, αναλυτικά ποια στοιχεία υποβάλλει η κάθε εταιρεία, ποιες είναι οι εξαιρέσεις, καθώς και τις προθεσμίες σύγκλησης της ΤΓΣ και της δημοσίευσης στο ΓΕΜΗ.

Στο άρθρο «Έκθεση Διαχείρισης 2016 – Υπόδειγμα βάσει των νέων διατάξεων» δείτε ένα περιεκτικό, πλήρες υπόδειγμα Έκθεσης Διαχείρισης σύμφωνα με τις οδηγίες της Αρ. Πρωτ. 62784/2017 από τον οικονομολόγο – φοροτεχνικό Νικόλαο Παπαγιάννη. Σε μορφή πίνακα, με παράλληλη παράθεση βοηθητικών πληροφοριών, προτείνονται κείμενα υποδείγματος για την απλοποίηση της εργασίας κάθε συναδέλφου.

Με το άρθρο «Οδηγίες δημοσίευσης Οικονομικών καταστάσεων 2016 στο ΓΕΜΗ», ο οικονομολόγος – φοροτεχνικός Κωνσταντίνος Καλλίτσης εξηγεί, με την παράθεση των οθονών και αντίστοιχων επιλογών, τη διαδικασία υποβολής των στοιχείων.

Upd - Με το άρθρο «Ποιες ατομικές επιχειρήσεις εξαιρούνται της υποχρέωσης καταχώρισης αποδεικτικού δήλωσης Φ.Ε. στο ΓΕΜΗ», η Μάγδα Κρυστάλλη αναλύει τη νομοθεσία σε σχέση με την υποχρέωση καταχώρισης του αποδεικτικού δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος στο ΓΕΜΗ, ώστε να γίνει σαφές ποιοι είναι υπόχρεοι και ποιοι εξαιρούνται της υποχρέωσης αυτής.comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
ΓΕΜΗ, Χρηματοοικονομικές καταστάσεις, Οδηγίες Συμπλήρωσης, Δημοσίευση, Έκθεση διαχείρισης