21/04/17 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Διεθνή

Ευρωζώνη: Επέστρεψε σε πλεόνασμα το εμπορικό ισοζύγιο το Φεβρουάριο

Πλεόνασμα εμφάνισε το εμπορικό ισοζύγιο της Ευρωζώνης με τον υπόλοιπο κόσμο το Φεβρουάριο, μετά από ένα σπάνιο έλλειμμα τον προηγούμενο μήνα, αυξάνοντας τις ελπίδες ότι μια μετριοπαθής ανάκαμψη έχει επιταχυνθεί στο α΄ τρίμηνο.

Η στατιστική υπηρεσία της Ε.Ε. ανακοίνωσε ότι οι 19 χώρες της Ευρωζώνης εξήγαν αγαθά 170,3 δισ. ευρώ σε χώρες εκτός της νομισματικής περιοχής, ενώ εισήγαγαν αγαθά αξίας 152,6 δισ. ευρώ, από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες οικονομίες, δημιουργώντας πλεόνασμα 17,8 δισ. ευρώ.

Τον Ιανουάριο, η Ευρωζώνη είχε εμφανίσει έλλειμμα 600 εκατ. ευρώ, το πρώτο εδώ και τρία χρόνια.

Προσαρμοσμένες για εποχικές επιδράσεις, οι εξαγωγές της Ευρωζώνης αυξήθηκαν 0,4% σε σχέση με τον Ιανουάριο, ενώ οι εισαγωγές υποχώρησαν 1,7%.

Η επιστροφή σε πλεόνασμα έρχεται να προστεθεί σε μια μεικτή εικόνα της οικονομίας της νομισματικής περιοχής στο α΄ τρίμηνο. Τα στοιχεία που αφορούν στις επιχειρήσεις και στα νοικοκυριά που ανακοινώθηκαν φέτος, υποδηλώνουν ότι η ανάπτυξη επιταχύνεται, με τον πρόεδρο της Ε.Κ.Τ. Mario Draghi και τους συναδέλφους του να αισιοδοξούν ότι η ανάκαμψη "σταθεροποιείται".

Αλλά ορισμένα από τα πραγματικά στοιχεία για τη δραστηριότητα που συλλέγονται από τη Eurostat και άλλες στατιστικές υπηρεσίες ανά την Ευρωζώνη, είναι λιγότερο θετικά.Πηγή: http://www.capital.gr
comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.