21/04/17 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Διεθνή

Γαλλία: Οι επιχειρηματικοί ηγέτες ζητούν από τους ψηφοφόρους να απορρίψουν τους ευρωσκεπτικιστές

Οι επιχειρηματικές ηγέτες της Γαλλίας προχώρησαν στη σπάνια κίνηση να απευθύνουν δημόσια έκκληση στους ψηφοφόρους να απορρίψουν τους ευρωσκεπτικιστές υποψήφιους των εκλογών της Κυριακής.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν έναν αμφίρροπο αγώνα μεταξύ δύο mainstream πολιτικών -του κεντρώου Emmanuel Macron και του Συντηρητικού Francois Fillon-, της εθνικίστριας Marine Le Pen και του ακροαριστερού Jean Luc Melenchon.

Η Le Pen έχει υποσχεθεί να βγάλει τη Γαλλία από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ. Ο Melenchon έχει πει πως εάν η ΕΕ δεν επαναδιαπραγματευτεί τη σχέση της Γαλλίας με την Ένωση θα διενεργήσει δημοψήφισμα για την παραμονή.

Περισσότεροι από 200 Γάλλοι επικεφαλής επιχειρήσεων κάλεσαν τους ψηφοφόρους να απορρίψουν τους ακραίους πολιτικούς -ή διαφορετικά να απόσχουν από την ψηφοφορία.

Σε ένα editorial στην ημερήσια εφημερίδα Le Monde, οι επιχειρηματικοί ηγέτες ανέφεραν πως μια ψήφος υπέρ των "εξτρεμιστών" θα πυροδοτήσει μια οικονομική κατάρρευση που θα έχει ως αποτέλεσμα να εκτοξευτούν τα επιτόκια, να αυξηθεί το κόστος των εισαγωγών και να φύγουν οι ξένοι επενδυτές.Πηγή: http://www.capital.gr
comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Χώρες > Γαλλία