20/04/17 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Διεθνή

Δεν χρειάζονται αλλαγές στη νομισματική πολιτική, εκτιμούν αξιωματούχοι της Ε.Κ.Τ.

Τρεις αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προειδοποίησαν κατά της απόσυρσης της νομισματικής στήριξης από την κεντρική τράπεζα, υποδεικνύοντας ότι η Ε.Κ.Τ.θα κρατήσει την ίδια πορεία στη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής την επόμενη εβδομάδα παρά τα τελευταία ενθαρρυντικά σημάδια για την οικονομία της Ευρωζώνης.

Οι δηλώσεις, σε τρεις διαφορετικές εκδηλώσεις στις ΗΠΑ, έρχονται καθώς οι αξιωματούχοι της Ε.Κ.Τ. προετοιμάζονται για την συνεδρίαση τους στις 26-27 Απριλίου.

Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Κ.Τ., Benoit Coeure, σε ομιλία του στη Νέα Υόρκη σημείωσε ότι δεν είναι ακόμα η ώρα για να αλλάξει το μίγμα πολιτικής της κεντρικής τράπεζας ή το guidance προς τους επενδυτές.

Ο Peter Praet, ο οποίος είναι επίσης μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Κ.Τ., σε ομιλία του στο Levy Economics Institute στη Νέα Υόρκη, εξέφρασε παρόμοιες επιφυλάξεις.

Σε ξεχωριστή εκδήλωση στη Νέα Υόρκη, το μέλος του Δ.Σ. της Ε.Κ.Τ. και διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Γαλλίας, Francois Villeroy de Galhau σημείωσε ότι οι τρέχουσες πολιτικές της κεντρικής τράπεζας είναι "οι κατάλληλες" και δεν θα πρέπει να τροποποιηθούν μέχρι ο πληθωρισμός να ενισχυθεί σε μόνιμη βάση.

"Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί επειδή η ανάκαμψη παραμένει εύθραυστη", δήλωσε ο Villeroy de Galhau, προσθέτοντας ότι ο πληθωρισμός χωρίς να περιλαμβάνονται ενέργεια και τρόφιμα συνεχίζει να παραμένει πολύ αδύναμος.Πηγή: http://www.capital.gr
comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.