20/04/17 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Διεθνή

Ιαπωνία: Μεγαλύτερη του αναμενόμενου η αύξηση των εξαγωγών

Οι ιαπωνικές εξαγωγές αυξήθηκαν περισσότερο από ότι αναμενόταν το Μάρτιο, καθώς η ζήτηση από το εξωτερικό συνεχίζει να αντισταθμίζει την μέτρια εγχώρια κατανάλωση για την τροφοδότηση της ανάκαμψης της οικονομίας.

Οι εξαγωγές αυξήθηκαν 12% σε σχέση με το περασμένο έτος στα 7,229 τρισ. γεν το Μάρτιο, λόγω της υψηλότερης ζήτησης στην Ασία για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξηση 6,9% των εξαγωγών. Μια μέτρια αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης της παγκόσμιας ανάπτυξης από το περασμένο έτος, έχει δώσει ζωή στις ιαπωνικές εξαγωγές και στη μεταποίηση.

Επίσης, η υποχώρηση του γεν μετά από την εκλογική νίκη του προέδρου Donald Trump το Νοέμβριο έχει επίσης αυξήσει τα εταιρικά κέρδη της Ιαπωνίας, αν και το νόμισμα έχει ανακτήσει μέρος της ισχύος του τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι εξαγωγές στην υπόλοιπη Ασία αυξήθηκαν 16,3% λόγω της κινεζικής ζήτησης για αυτοκινητικά μέρη και για εξοπλισμό, σύμφωνα με το υπουργείο.

Συνολικά το εμπορικό πλεόνασμα της Ιαπωνίας διαμορφώθηκε σε 614,7 δισ. γεν το Μάρτιο, χαμηλότερα 17,5% σε σχέση με το περασμένο έτος. Το πλεόνασμα ήταν υψηλότερο από τα 576 δισ. γεν που αναμενόταν.Πηγή: http://www.capital.gr
comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
αύξηση εξαγωγών, Χώρες > Ιαπωνία