13/04/17 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Διεθνή

Βρετανία: Την ισχυρότερη αύξηση των εξαγωγών από το 2014 εμφάνισε ο μεταποιητικός κλάδος

Οι βρετανικές επιχειρήσεις εμφάνισαν την ταχύτερη αύξηση των εξαγωγών σε περισσότερα από δύο χρόνια στις αρχές του 2017, και ο κλάδος των υπηρεσιών ανέκαμψε επίσης και εμφάνισε την υψηλότερη αύξηση των πωλήσεων από το Brexit.

Το Βρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο ανακοίνωσε ότι οι επιχειρήσεις ανακοίνωσαν θετικές προοπτικές βραχυπρόθεσμα, αλλά δήλωσαν πως υπήρχε πολύ μεγαλύτερη αβεβαιότητα μεσοπρόθεσμα, καθώς και ανησυχίες για την αύξηση του κόστους.

Η βρετανική οικονομία φαίνεται να αντιστέκεται στις εκτιμήσεις των περισσότερων οικονομολόγων ότι (η οικονομία) θα επιβραδυνθεί αμέσως μετά από την απόφαση αποχώρησης από την ΕΕ.

Οι εξαγωγείς ήταν σε θετικό mood βοηθούμενοι από την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας και την πτώση της αξίας της στερλίνας.

Ωστόσο η αύξηση αναμένεται να αποδυναμωθεί φέτος καθώς οι καταναλωτές δέχονται πιέσεις από τον υψηλότερο πληθωρισμό, ύστερα από την υποχώρηση της στερλίνας μετά το δημοψήφισμα.Πηγή: http://www.capital.gr
comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Εξαγωγές, Χώρες > Βρετανία