13/04/17 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Διεθνή

Γερμανία: Υποχώρησε στο 1,5% ο πληθωρισμός το Μάρτιο

Ο γερμανικός πληθωρισμός το Μάρτιο υποχώρησε αισθητά, όπως αναμενόταν, κυρίως εξαιτίας της χαλάρωσης των πιέσεων στις τιμές ενέργειας και τροφίμων.

Ο ετήσιος πληθωρισμός υποχώρησε στο 1,5% μετά από το 2,2% (υψηλό τεσσάρων και πλέον ετών) το Φεβρουάριο, ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία.

Η απότομη αύξηση των τιμών των καυσίμων, του πετρελαίου θέρμανσης και των φρέσκων τροφίμων –ιδιαίτερα των λαχανικών- είχε οδηγήσει τον γερμανικό πληθωρισμό υψηλότερα το Φεβρουάριο.

Αλλά οι οικονομολόγοι δηλώνουν ότι η χρονική συγκυρία του Πάσχα που είναι αργά φέτος (τον Απρίλιο σε σχέση με το Μάρτιο που ήταν πέρυσι) θα οδηγήσει σε άνοδο του πληθωρισμού στη Γερμανία τον Απρίλιο.

Η άνοδος των τιμών για διακοπές και καταλύματα το Πάσχα, θα μπορούσαν να οδηγήσουν τις τιμές καταναλωτή πάνω από το 2%, προβλέπουν οικονομολόγοι.

Αλλά ο πληθωρισμός στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, θα μετριαστεί ξανά αργότερα στη διάρκεια του έτους, αποτυπώνοντας τις εξελίξεις αλλού στην Ευρωζώνη, αναφέρουν οι ίδιοι.Πηγή: http://www.capital.gr
comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Πληθωρισμός, Χώρες > Γερμανία