13/04/17 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Ανακοινώσεις Συλλόγων

Προτάσεις της Π.Ο.Ο.Ε.Ε.Ε. για τον εξωδικαστικό μηχανισμό

Κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών , στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, στις 11/04/2017, η ομοσπονδία μας εκπροσωπήθηκε από τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης κ. Μητολίδη Σωτήριο.

Κατά την ομιλία του στην επιτροπή ο εκπρόσωπος μας κατέθεσε τις παρακάτω προτάσεις ώστε να βελτιωθούν οι διατάξεις του νομοσχεδίου προκειμένου αυτό να γίνει λειτουργικό και να καλύψει τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό επιχειρήσεων.

- Ένταξη στον μηχανισμό αυτό και των ελευθέρων επαγγελματιών και αγροτών για τα χρέη προς ιδιώτες και τράπεζες.

- Κατάργηση του ορίου 85% στη συγκέντρωση οφειλών σε ένα πρόσωπο και κατάργηση στο χρονικό όριο της 01/07/2016.

- Εξέταση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων σε βάθος πέντε ετών.

- Να προσδιοριστεί σχετικά με την κερδοφορία αν θα λαμβάνονται υπόψιν τα φορολογικά έντυπα των δηλώσεων ή οι οικονομικές καταστάσεις του Ν 4308/2014.

- Καθιέρωση μια μικρής λίστας αριθμοδεικτών που θα κρίνουν τη βιωσιμότητα της επιχείρησης.

- Έκδοση όλων των απαραίτητων αποφάσεων για ρύθμιση των φορολογικών θεμάτων που προκύπτουν από την διαγραφή χρέους , τόσο για τον οφειλέτη , όσο και τον πιστωτή.

- Ορθολογικοποίηση του πλαισίου επιλογής και αμοιβής των διαμεσολαβητών

- Την υποχρέωση για τον εμπειρογνώμονα να είναι πτυχιούχος οικονομολόγος ΑΕΙ και παράλληλα μέλος του ΟΕΕ

- Την κατάργηση της πρόβλεψης για επικύρωση της σύμβασης αναδιάρθρωσης χρεών από τα δικαστήρια.comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.