13/04/17 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Διεθνή

Κίνα: Εκτινάχθηκαν οι εξαγωγές, πλεόνασμα εμφάνισε το εμπορικό ισοζύγιο

Οι εξαγωγές της Κίνας ενισχύθηκαν 114,8% στο α΄ τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο έτος (σε γουάν), επεκτείνοντας μια αύξηση 11% των δύο πρώτων μηνών, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Οι εισαγωγές στην ίδια περίοδο (Ιανουαρίου-Μαρτίου), αυξήθηκαν 31,1% έναντι του προηγουμένου έτους, σε σχέση με την αύξηση 34,2% στους δύο πρώτους μήνες, σύμφωνα με τη γενική διεύθυνση τελωνείων.

Η χώρα ανακοίνωσε εμπορικό πλεόνασμα 454,94 δισ. γουάν (66,01 δισ. δολάρια) στο α΄ τρίμηνο, έναντι του πλεονάσματος των 293,65 δισ. γουάν στην περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου.

Επίσης, τον Μάρτιο το εμπορικό ισοζύγιο εμφάνισε πλεόνασμα, κυρίως λόγω της αύξησης των εξαγωγών εκ νέου, μετά από το απροσδόκητο έλλειμμα που εμφάνισε τον Φεβρουάριο.

Το ισοζύγιο εξαγωγών και εισαγωγών, εμφάνισε πλεόνασμα 23,93 δισ. δολαρίων τον Μάρτιο, σε σχέση με το έλλειμμα των 9,15 δισ. δολαρίων το Φεβρουάριο.

Οι εξαγωγές αυξήθηκαν 16,4% τον Μάρτιο έναντι του προηγουμένου έτους, ύστερα από μια πτώση 1,3% τον Φεβρουάριο.

Οι εισαγωγές συνέχισαν να αναπτύσσονται ραγδαία, παρουσιάζοντας αύξηση 20,3% τον Μάρτιο σε σχέση με την αύξηση 38,1% τον Φεβρουάριο.Πηγή: http://www.capital.gr
comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
εμπορικό ισοζύγιο, Χώρες > Κίνα