13/04/17 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Διεθνή

ΗΠΑ: Στα 176,2 δισ. δολάρια το έλλειμμα τον Μάρτιο

Το έλλειμμα του προϋπολογισμού των ΗΠΑ παρέμεινε κοντά στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών τον Μάρτιο, λόγω των συγκρατημένων δημόσιων εσόδων και των υψηλότερων δαπανών.

Οι συνολικές δαπάνες υπερέβησαν τα έσοδα κατά 176,2 δισ. δολάρια τoν περασμένο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών. Το έλλειμμα του προϋπολογισμού ήταν περίπου 68,2 δισ. δολάρια υψηλότερο από ότι πριν από ένα χρόνο. Μέσα στους πρώτους έξι μήνες του οικονομικού έτους, το έλλειμμα ήταν περίπου 15% μεγαλύτερο σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Γενικότερα, η μείωση των κρατικών εσόδων και οι μακροπρόθεσμες δαπάνες που συνδέονται με τη γήρανση του πληθυσμού αναμένεται να συνεχίσουν να ενισχύουν το έλλειμμα. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών, το έλλειμμα διαμορφώθηκε στα 651,5 δισ. δολάρια, σε σύγκριση με τα 460,6 δισ. δολάρια πριν από ένα χρόνο.Πηγή: http://www.capital.gr
comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Έλλειμμα, Χώρες > ΗΠΑ