31/03/17 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Ανακοινώσεις Συλλόγων

Αίτημα Σ.Ο.Λ.Ν.Θ. για παράταση ΜΥΦ 2016

Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο έστειλε σήμερα ο σύλλογος οικονομολόγων λογιστών νομού Θεσσαλονίκης, στην οποία ζητάει να δοθεί παράταση στην καταληκτική ημερομηνία υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων, έως την 12/04/2017. Πιο αναλυτικά αναφέρει :


Κύριε Υπουργέ,

Σήμερα 31/03/2017 είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών – προμηθευτών 2016 (ΜΥΦ)

Επίσης η σημερινή ημερομηνία είναι καταληκτική και για μεγάλο αριθμό άλλων υποχρεώσεων (ενδεικτικά)

- Υποβολή βεβαιώσεων αποδοχών μισθωτών και Βεβαιώσεων αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα.

- Υποβολή περιοδικής δηλώσεως ΦΠΑ για διπλογραφικά βιβλία

- Υποβολή δηλώσεων INTRASTAT

- Υποβολή ΑΠΔ περιόδου Ιανουαρίου για μισθωτούς


Επειδή ο όγκος των εργασιών που καλούνται να διεκπεραιώσουν τα λογιστήρια των επιχειρήσεων είναι μεγάλος και υπάρχει κίνδυνος να επιβαρυνθούν αυτές με πρόστιμα και προκειμένου να ολοκληρωθεί ομαλά η υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο να δοθεί παράταση στην καταληκτική ημερομηνία υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων, έως την 12/04/2017 τουλάχιστον λαμβάνοντας υπόψιν και το γεγονός ότι δεν έχει αρχίσει ακόμη η υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2016.comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
ΜΥΦ, ΣΟΛΝΘ