16/03/17 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Διεθνή

Άνοδος στις ευρωπαϊκές πωλήσεις αυτοκινήτων το Φεβρουάριο

Οι εγγραφές νέων οχημάτων στην Ευρώπη σημείωσαν άνοδο 2,1% το Φεβρουάριο, αν και οι μεγάλες αγορές όπως η Γερμανία και μάρκες με μεγάλους όγκους όπως οι VW, Opel, Vauxhall και Peugeot εμφάνισαν χαμηλότερες πωλήσεις, γνωστοποίησε σήμερα η Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA).

Σύμφωνα με το Reuters, οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών, ανήλθαν σε 1.114.443 οχήματα τον περασμένο μήνα, χάρη σε μια άνοδο 6,2% στις πωλήσεις στην Ιταλία, 15% στην Ολλανδία και 0,2% στην Ισπανία.

Μεγάλες αγορές περιλαμβανομένης της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Βρετανίας, κατέγραψαν πτώσεις 2,6%, 2,9% και 0,3% αντίστοιχα στη διάρκεια του μήνα, ο οποίος παραδοσιακά εμφανίζει επιβράδυνση στις πωλήσεις.

Η Volkswagen είχε το Φεβρουάριο πτώση 7% στις πωλήσεις της, ενώ η Peugeot παρουσίασε υποχώρηση 3,7%. Η Opel/Vauxhall είχε πτώση 1,2% στις αποστολές.

Μεταξύ των εταιριών με τις μεγαλύτερες ανόδους ήταν η Fiat με 8,3% και η Renault με 5,3%.

Από τις πολυτελείς μάρκες η Mercedes-Benz είχε αύξηση πωλήσεων 3,4% και ξεπέρασε την αντίπαλο Audi που εμφάνισε αύξηση 2,2%. Η BMW είχε πτώση 0,5%, σύμφωνα με τα στοιχεία της ACEA.

Για την ΕΕ μόνο, η ACEA ανέφερε ότι, παρότι η ζήτηση για επιβατηγά αυτοκίνητα αυξήθηκε μετρίως, κατά 2,2%, οι εγγραφές νέων αυτοκινήτων άγγιξαν τις 1.078.503, πλησιάζοντας στα επίπεδα του Φεβρουάριου του 2008, πριν ξεσπάσει η χρηματοοικονομική κρίση.Πηγή: http://www.euro2day.gr
comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
ΕΕ, Αγορά αυτοκινήτου