13/03/17 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Διεθνή

Πεκίνο: Ένας εμπορικός πόλεμος με τις ΗΠΑ δεν συμφέρει κανέναν

Ένας εμπορικός πόλεμος μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ θα έβλαπτε τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες παγκοσμίως και δεν θα προσέφερε οφέλη σε καμία πλευρά, δήλωσε υπουργός Εμπορίου της Κίνας, Ζονγκ Σαν.

«Πολλοί Αμερικανοί και δυτικοί σκέφτονται ότι η Κίνα δεν μπορεί να ζήσει χωρίς τις Ηνωμένες Πολιτείες. Έχουν εν μέρει δίκιο. Αντίστοιχα οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς την Κίνα» είπε χαρακτηριστικά, παραθέτοντας ως παράδειγμα τις εξαγωγές αεροσκαφών της αμερικανικής Boeing Co. στην Κίνα.

Όπως πρόσθεσε οι δύο οικονομίες εξαρτώνται η μία από την άλλη. «Κοινός μας στόχος είναι να ενισχύσουμε τη συνεργασία, να διαχειριστούμε τις διαφορές μας και να πετύχουμε μια υγιή, σταθερή και βιώσιμη ανάπτυξη στις διμερείς μας σχέσεις» πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Γουίλμπουρ Ρος, δήλωσε σε συνέντευξη στο Bloomberg την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα ανακοινωθεί σύντομα ένα σχέδιο δράσης για τις εμπορικές σχέσεις με την Κίνα.Πηγή: http://www.newmoney.gr
comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
ΗΠΑ, Διεθνή αγορά, Πεκίνο