09/03/17 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Οικονομικά

Οι αλλαγές στο νέο Έντυπο Ε3

Οι σημαντικότερες μεταβολές του εντύπου Ε3 σε σχέση με το παλιό έντυπο παρουσιάζονται παρακάτω:

1. Στον Πίνακα Ε της πρώτης σελίδας του εντύπου προστέθηκε ανάλυση για τις αγροτικές ενισχύσεις.
2. Στον Πίνακα Στ της δεύτερης σελίδας του εντύπου προστέθηκε πεδίο για τις πωλήσεις τρίτων, όπου συμπληρώνονται τα σχετικά ακαθάριστα έσοδα για πληροφοριακούς λόγους.
Στον ίδιο Πίνακα, στον υποπίνακα ζ, για τον λογιστικό προσδιορισμό καθαρών κερδών επιχειρήσεων με απλογραφικά βιβλία προστέθηκε πεδίο για την αφαίρεση των αφορολογήτων εσόδων.3. Στον Πίνακα Ζ της δεύτερης σελίδας του εντύπου προστέθηκαν τα πεδία 317 - 320 - 321.

Στο πεδίο 317 αναγράφεται η αξία πώλησης οχήματος ΙΧ βάση του εκδιδόμενου ΤΠ εφόσον έχει καταχωρηθεί στα βιβλία της επιχείρησης.

Στο πεδίο 320 αναγράφονται οι θετικές διαφορές του κωδ. 797 του Πίν. Κ.

Στο πεδίο 321 αναγράφονται οι αρνητικές διαφορές του κωδ. 798 του Πίν. Κ.Στον ίδιο Πίνακα, το λεκτικό του κωδικού 325 μεταβλήθηκε.

4. Στον Πίνακα Θ της τρίτης σελίδας του εντύπου Ε3 προστέθηκαν κωδικοί για τις διαφορές Λογιστικής - Φορολογικής Βάσης.

Συγκεκριμένα, στον κωδ. 489 αναγράφονται οι θετικές διαφορές του κωδ. 797 του Πίνακα Κ από ατ. επιχειρήσεις με διπλογραφικά βιβλία, ενώ στον κωδ. 490 αναγράφονται οι θετικές διαφορές του κωδ. 797 του Πίνακα Κ από ατ. επιχειρήσεις με διπλογραφικά βιβλία,
Στον ίδιο Πίνακα προστέθηκε το πεδίο 198 - Καθαρό αγροτικό εισόδημα ατομικής επιχείρησης με διπλογραφικά βιβλία.
Δείτε το έντυπο Ε3 εδώ.
comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Έντυπα, Έντυπα > Ε3, Φορολογικές δηλώσεις