28/02/17 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Ανακοινώσεις Συλλόγων

Π.Ο.Φ.Ε.Ε.: Ανάγκη για άμεση ανάκληση της σημερινής απαράδεκτης ανακοίνωσης του ΕΦΚΑ που αφορά το Δώρο Χριστουγέννων 2016

Με ανακοίνωσή της η ΠΟΦΕΕ επισημαίνει την ανάγκη για άμεση ανάκληση της σημερινής ανακοίνωσης του ΕΦΚΑ που αφορά το Δώρο Χριστουγέννων 2016.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει:

Με Δελτίο Τύπου στις 27/02 η Διοίκηση του ΕΦΚΑ, ανακοίνωσε την παράταση της την προθεσμίας υποβολής ΑΠΔ και καταβολής εισφορών μισθολογικής περιόδου Ιανουαρίου 2017, έως την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017 για τους μισθωτούς ασφαλισμένους και την παράταση της προθεσμία καταβολής εισφορών Ιανουαρίου 2017, για τους μη-μισθωτούς.
Με ανακοίνωση, η οποία εκδόθηκε σήμερα, διευκρινίστηκε ότι η παράταση αυτή δεν αφορά την υποβολή ΑΠΔ και την καταβολή εισφορών του Δώρου Χριστουγέννων 2016. Με αυτό τον τρόπο η Διοίκηση του ΕΦΚΑ ζητά την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, να διαχωριστεί η ΑΠΔ του Ιανουαρίου και να αποσταλεί η ΑΠΔ μόνο για το Δώρο Χριστουγέννων και να πληρωθούν και οι εισφορές δημιουργώντας περισσότερα προβλήματα από ότι αρχικά έλυνε η ανακοίνωση της παράτασης χθες.
Η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. αναγνωρίζει το εισπρακτικό πρόβλημα που έχει το ασφαλιστικό σύστημα στην Ελλάδα κατανοώντας ότι για να πληρωθούν συντάξεις και μισθού θα πρέπει πρώτα να πληρωθούν ασφαλιστικές εισφορές. Θεωρούμε ωστόσο την σημερινή ανακοίνωση της Διοίκησης του ΕΦΚΑ άδικη και απαράδεκτη και για τον λόγο αυτόν ζητούμε να ανακληθεί η σημερινή ανακοίνωση και να λαμβάνεται υπόψη στο μέλλον από τους διοικούντες ότι όλα αυτά είναι άπειρες εργατοώρες χαμένες από έναν κλάδο που στις πλάτες του έχει φορτωμένο τόσο το ασφαλιστικό όσο και το φορολογικό γίγνεσθαι στην Ελλάδα.


comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Δώρο Χριστουγέννων, ΑΠΔ, ΠΟΦΕΕ, Παράταση, ΕΦΚΑ