11/01/17 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Οικονομικά

ESM: Τέλη Ιανουαρίου το επίσημο πράσινο φως για τα μέτρα για το χρέος

Στο τέλος Ιανουαρίου περιμένει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) και επισήμως το «πράσινο φως» για να προχωρήσει τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, όπως δήλωσε το μέλος του ΔΣ Καλίν Ανεβ Γιάνσε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Dow Jones.

Σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο, το Ταμείο αύξησε ήδη τον στόχο για τη μακροπρόθεσμη χρηματοδότησή του κατά 14% το 2017, προκειμένου να καλύψει τις επιπλέον ανάγκες ρευστότητας που προκύπτουν από το σχέδιο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Όπως εξήγησε, ο στόχος μακροπρόθεσμης χρηματοδότησης ύψους 57 δισ. ευρώ είναι μια εκτίμηση η οποία μπορεί να αλλάξει κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Ο ίδιος σημείωσε ότι ότι ο ESM φέτος θα εκδώσει για πρώτη φορά ομόλογο σε δολάριο, με στόχο να προσελκύσει επενδυτές από τις ΗΠΑ, τη Λατινική Αμερική, τη Μέση Ανατολή και την Ασία, αλλά και για να μειώσει το κόστος χρηματοδότησης.

Πηγήcomments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
χρηματοδότηση, Ευρωπαικός Μηχανισμός Στήριξης