06/07/16 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Οικονομικά

Απόφαση ΓΓΔΕ σχετικά με τις προθεσμίες καταβολής φόρου εισοδήματος

Με την ΠΟΛ.1096/2016 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η ΓΓΔΕ συμπλήρωνει την ΠΟΛ. 1041/2016 «Τύπος και περιεχόμενο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, φορολογικού έτους 2015, των λοιπών εντύπων και των δικαιολογητικών εγγράφων που υποβάλλονται με αυτή» σχετικά με την προθεσμία καταβολής φόρου εισοδήματος στις παρακάτω περιπτώσεις:

  • Σε δηλώσεις που υποβάλλονται από τους κατά περίπτωση υπόχρεους, καθ’ όλη τη διάρκεια του φορολογικού έτους (σε περίπτωση που ο φορολογούμενος αποβιώσει ή μεταφέρει την κατοικία του στο εξωτερικό ή τροποποιητικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που υποβάλλονται από μισθωτούς ή συνταξιούχους με αναδρομικά μισθών ή συντάξεων προηγουμένων ετών), η καταβολή του φόρου γίνεται εφάπαξ, μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του φορολογικού έτους.
  • Σε δηλώσεις με καταληκτική ημερομηνία υποβολής την 15η Αυγούστου 2016 (φυσικών προσώπων που συμμετέχουν σε νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες που τηρούν απλογραφικά βιβλία), η καταβολή του φόρου ορίζεται να πραγματοποιηθεί, σε δύο (2) ισόποσες διμηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2016 και η δεύτερη μέχρι την 30η Νοεμβρίου 2016.

Δείτε την ΠΟΛ.1096/2016 στην On-line τράπεζα.

comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Προθεσμία Καταβολής, Φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων, Καταβολή φόρου