26/11/13 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Οικονομικά

Τροπολογία-σκάνδαλο: Άβατο στα ταμεία της Εκκλησίας

Με τροπολογία-σκάνδαλο δημιουργούν άβατο στα οικονομικά της Εκκλησίας. Απαγορεύουν στο ΣΔΟΕ και σε άλλες υπηρεσίες ελέγχους σε επιχειρήσεις της Εκκλησίας, χωρίς υπουργική έγκριση. Εξαιρούν τους ιερείς από την κινητικότητα

Άβατο στα ταμεία εκκλησιών και μονών επιβάλλει η κυβέρνηση με μια σκανδαλώδη τροπολογία που πέρασε αθόρυβα από τη Βουλή.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, τροπολογία με την οποία ο υπουργός και μόνο θα αποφασίζει πλέον για το αν θα γίνονται "έλεγχοι στα εκκλησιαστικά ιδρύματα" εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για την κύρωση της "Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου σχετικά με τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων".
Η τροπολογία εξαιρεί την εκκλησία στο σύνολό της από διαχειριστικούς ελέγχους των αρμόδιων υπηρεσιών, οι οποίοι στο εξής θα γίνονται μόνο από τον εκάστοτε υπουργό. Έτσι, σταματούν οι όποιοι διαχειριστικοί έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν την εκκλησία και τις μονές αφού απαιτείται πλέον κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Παιδείας.
Η ίδια τροπολογία καταργεί κάθε διάταξη για αξιολόγηση, οπότε εξαιρούνται οι ιερωμένοι από το πρόγραμμα κινητικότητας σε αντίθεση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του Δημοσίου.
Έτσι, την ώρα που όλοι οι κλάδοι των υπολοίπων εργαζομένων τίθενται σε καθεστώς αξιολόγησης άγνωστων τις περισσότερες φορές κριτηρίων, οι ιερείς και οι μοναχοί θα αξιολογούνται απ΄ ευθείας από τον Ύψιστο!
Όλα αυτά με απόφαση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, ο οποίος αποφάσισε για λόγους «ανωτέρας βίας» να απεμπλέξει από τις τανάλιες της τρόικας και κυρίως των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών ολόκληρο των εκκλησιαστικό ιστό της χώρας.

26/11/2013
Πηγή:www.news247.gr


comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
ΣΔΟΕ, Έλεγχος ΣΔΟΕ, Φορολογικός έλεγχος, Εκκλησία