03/10/13 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Οικονομικά

Μητρώο ενεργών επιχειρήσεων δημιουργεί η Γ.Γ. Δημοσίων ΕσόδωνΜε αφορμή τις επικρίσεις που ασκήθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών για την αποστολή χιλιάδων ειδοποιητηρίων τέλους επιτηδεύματος σε επιχειρήσεις που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους ακόμη και από τη δεκαετία του '70 ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης ζήτησε να διερευνηθούν οι υποθέσεις για να διαπιστωθεί που οφείλεται το πρόβλημα.

Από τα απολογιστικά - συγκεντρωτικά στοιχεία προέκυψε ότι στο 90% των περιπτώσεων οι φορολογούμενοι που έλαβαν τα ειδοποιητήρια δεν είχαν αναγγείλει στην εφορία τη λύση της επιχείρησης τους. Επίσης, δεν είχαν προχωρήσει σε οριστική διαγραφής από το μητρώο του οικείου επιμελητηρίου και δεν είχαν λάβει τη σχετική βεβαίωση από το Πρωτοδικείο.

Προκειμένου να καταγράψει το μέγεθος του προβλήματος και να ανανεώσει τη βάση δεδομένων των εφοριών ο κ. Θεοχάρης προτίθεται να ζητήσει από τα επιμελητήρια και τα Πρωτοδικεία της χώρας τα στοιχεία μητρώου ενεργών επιχειρήσεων σε ψηφιακή μορφή, ώστε να τα διασταυρώσει με τα αντίστοιχα των εφοριών.

Με αυτό τον τρόπο θα εντοπισθούν επιχειρήσεις που παραμένουν ακόμη και σήμερα εγγεγραμμένες στα μητρώα των επιμελητηρίων, παρά το ότι έχουν να υποβάλουν δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος επί δεκαετίες. Αντίστοιχες διασταυρώσεις θα τρέξουν και για τα στοιχεία των εφοριών και των Δικαστηρίων.


3/10/2013
Πηγή: www.in.gr


comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.