29/07/13 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Οικονομικά

Την εγκύκλιο για την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση αναμένουν οι επιχειρήσεις

Την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών για την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και την τροφοδοσία από το 23% στο 13% αναμένουν οι επαγγελματίες του κλάδου προκειμένου να προσαρμόσουν τις ταμειακές τους μηχανές στους νέους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ.
  Οι καταστηματάρχες υπολογίζουν πως θα χρειασθούν 1 με 2 ημέρες για να ρυθμίσουν τις ταμειακές τους μηχανές, ήτοι εάν η εγκύκλιος εκδοθεί σήμερα η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 1η Αυγούστου.
Στους επαγγελματίες που δεν προλάβουν να προσαρμόσουν εγκαίρως τις ταμειακές τους μηχανές θα παρέχεται η δυνατότητα να εκδίδουν τις αποδείξεις με τον μειωμένο ΦΠΑ, είτε από χειρόγραφα στελέχη, είτε από μηχανογραφικά έντυπα με χειρόγραφη αναγραφή των δεδομένων.
Πάντως, τις πρώτες ημέρες εφαρμογής του μειωμένου ΦΠΑ όσοι επιχειρηματίες αντιμετωπίσουν προβλήματα προσαρμογής των ταμειακών μηχανών τους θα αντιμετωπίζονται με σχετική ανεκτικότητα.


29/7/2013
Πηγή: www.in.gr


comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.