12/04/13 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Οικονομικά

Λύση στο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι Έλληνες ομογενείς με φορολογικά πιστοποιητικά

Στη διευθέτηση προβλημάτων που αντιμετώπιζαν οι Έλληνες ομογενείς με φορολογικά πιστοποιητικά προχώρησε η Κυβέρνηση μέσω νομοτεχνικών βελτιώσεων που περιλήφθηκαν στο Ν. 4141/2013.

Απαντώντας σήμερα σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Μεσσηνίας της Χρυσής Αυγής κ. Δημητρίου Κουκούτση σχετικά με τη φορολόγηση Ελλήνων της αλλοδαπής ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης ανακοίνωσε πως η ελληνική πολιτεία έδωσε λύση στο πρόβλημα του φορολογικού πιστοποιητικού των ομογενών.

Όπως τόνισε όσοι έχουν ή αποκτήσουν πραγματικό εισόδημα στην Ελλάδα θα μπορούν τώρα να δηλώσουν κάτοικοι εξωτερικού και να υποβάλουν μαζί με τη φορολογική τους δήλωση, είτε μία βεβαίωση ότι είναι φορολογικοί κάτοικοι άλλου κράτους, είτε εκκαθαριστικό ή αντίγραφο της εκεί δήλωσης τους.

«Αναγνωρίζουμε ότι οι Έλληνες ομογενείς υπέστησαν ταλαιπωρία με το θέμα του φορολογικού πιστοποιητικού. Εκτιμούμε ότι αυτό πλέον το πρόβλημα έχει ξεπερασθεί. Είναι κάτι που αντιμετωπίσθηκε και ήδη έχουμε δεχθεί τις ευχαριστίες των ομογενών», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μαυραγάνης αποσαφήνισε ότι, όσοι ομογενείς στην ελληνική φορολογική τους δήλωση επιλέξουν να προσκομίσουν τη βεβαίωση, αυτή θα πρέπει να έχει χορηγηθεί είτε από την φορολογική αρχή του άλλου κράτους, είτε από οποιαδήποτε δημόσια ή δημοτική ή άλλη αναγνωρισμένη αρχή.


12/4/2013
Πηγή: www.in.gr

comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.