11/09/12 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Οικονομικά

Επιστολή διαμαρτυρίας του Λογιστικού Συλλόγου Αθηνών προς το Υπουργείο Εργασίας

ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

Προς:
Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Γεν. Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Δ/νση Κύριας Ασφ/σης Αυτοαπασχολούμενων

Κοινοποίηση:
1. Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών
2. Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολουμένων
3. Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας
4. Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος,
5. Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών
6. Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών
7. Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών
8. Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας
9. Tax Heaven
10. τα μέλη του συλλόγου

Αθήνα, 11 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Κύριοι,

με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να διαμαρτυρηθούμε έντονα για τους κανονισμούς του ΟΑΕΕ και των λοιπών ταμείων που αφορούν την ασφαλισμένη εγκυμονούσα, πριν και μετά το τοκετό.

Σε αντίθεση με τις ασφαλισμένες στο Ι.Κ.Α. που απολαμβάνουν απαγόρευση απόλυσης από την εργασία τους, αργίες τοκετού, μειωμένο ωράριο κατά την επιστροφή τους αλλά και επιδόματα οικονομικής ενίσχυσης από Ι.Κ.Α. και Ο.Α.Ε.Δ., οι εργαζόμενες με δελτίο παροχής υπηρεσιών – αυτοαπασχολούμενες βιώνουν ένα τελείως διαφορετικό και σκληρό καθεστώς:

• Οι εισφορές του ταμείου πρέπει να καταβληθούν στο ακέραιο κατά την διάρκεια του τοκετού ακόμα και αν αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την εργασία τους για λόγους υγείας.
• Τα έξοδα των εξετάσεων κατά την κύηση (που συχνά εκτελούνται μόνο σε ιδιωτικά εργαστήρια) βαραίνουν κατά αποκλειστικότητα την εγκυμονούσα, χωρίς καμία συμμετοχή του ταμείου.
• Μέχρι τώρα οι μητέρες λάμβαναν μετά την γέννα επίδομα τοκετού 800,00 €από τον ΟΑΕΕ, ποσό που ούτε κατά διάνοια κάλυπτε τα έξοδα τοκετού, το οποίο και καταργήθηκε τον Ιούλιο 2012.
• Η μόνη ευνοϊκή ρύθμιση των μειωμένων εισφορών κατά 50% στις μητέρες και για διάστημα ενός χρόνου μετά τον τοκετό, δεν είναι σε καμία περίπτωση αρκετή, ειδικά με την οικονομική κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία έτη στη χώρα μας.

Η μητρότητα θα πρέπει να προστατεύεται και να δίνονται διευκολύνσεις, κίνητρα οικονομικά αλλά και κοινωνικά. Οι γυναίκες που εγκυμονούν πρέπει να απολαμβάνουν ισονομία, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο ασφαλιστικός φορέας στον οποίο ανήκουν.Με τιμή,

Το Δ.Σ.comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.