Νόμος 3584/2007, άρθρο 58, παράγραφος 2 Νόμος 3584/2007, άρθρο 38, παράγραφος 2
Είμαι μόνιμος υπάλληλος ΟΤΑ εδώ και 13 χρόνια. Παλιός ασφαλισμένος (προ του 93).
Είμαι ασφαλισμένος στον κλάδο Κύριας Σύνταξης του ΤΣΜΕΔΕ καθώς και στον κλάδο σύνταξης ΤΑΔΚΥ και κλάδο υγείας ΤΥΔΚΥ ως υπάλληλος ΟΤΑ.
Υποβάλλω αίτηση για χορήγηση άδειας άνευ αποδοχών με διάρκεια διετίας βάση του άρθρου 58 Ν3584/2007 για σοβαρούς ιδιωτικούς λόγους.
Βάση της παραγράφου 5 του άρθρου 58 του Ν3584/2007, ο παραπάνω χρόνος της διετίας δεν αποτελεί χρόνο πραγματικής υπηρεσίας.
Επίσης επειδή είμαι ασφαλισμένος στο ΤΥΔΚΥ οι παροχές ασθενείας διακόπτονται μετά από τρεις μήνες από την απώλεια της ασφαλιστικής ικανότητας (άρθρο 6 παράγραφος 6 ΒΔ 18/20.2.1950, ΦΕΚ 53/Α) και υποχρεούμαι να επιστρέφω το βιβλιάριο ασθενείας στο ΤΥΔΚΥ.
Το ερώτημα που ανακύπτει είναι στην διάρκεια της διετίας πως πρέπει να λειτουργήσω?
Θα ήταν σκόπιμο να εφοδιαστώ με άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου σύμφωνα με το άρθρο 38 του Ν3584/2007, έτσι ώστε να διατηρήσω ασφαλιστική σχέση κατά την διάρκεια της άδειας? Στην περίπτωση αυτή πρέπει να κάνω έναρξη επιτηδεύματος ως ελεύθερος επαγγελματίας με παροχή υπηρεσιών και να καταβάλω τις εισφορές μου στο ΤΣΜΕΔΕ και στο KYT?
Υπάρχει άλλος τρόπος να καλύφω την ασφάλεια υγείας?
Συνταξιοδοτικά αν δεν εφοδιαστώ με άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου, μπορώ μελλοντικά να εξαγοράσω τα «ένσημα» που απαιτούνται, είτε στο δημόσιο, είτε στον ιδιωτικό τομέα, μέσω διαδοχικής ασφάλισης για να κατοχυρώσω σύνταξη?