Επενδύσεις 50 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία νέων καταστημάτων δρομολογεί τη φετινή χρονιά η ΑΒ Βασιλόπουλος, στο πλαίσιο ανάπτυξης της παρουσίας της στην ελληνική αγορά. Παράλληλα, δηλώνει ανοιχτή στο ενδεχόμενο εξαγορών και εμμένει στη στρατηγική μείωσης των τιμών, η οποία έχει αποφέρει σημαντικούς καρπούς και έχει αυξήσει το μερίδιο της στο 23% από 21% που ήταν μέχρι πρωτινός.
Ο επικεφαλής της ΑΒ Βασιλόπουλος στην Ελλάδα, Γιάννης Κυρίτσης μιλώντας χθες σε δημοσιογράφους στο πλαίσιο ενημερωτικής συνάντησης στο νέο κέντρο logistics της ΑΒ στα Οινόφυτα ανέφερε ότι η μείωση των τιμών αποτελεί στρατηγική επιδίωξη του ομίλου τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, η οποία εντάθηκε από το 2008 και έπειτα και επεσήμανε πως συνεχίζει να αναζητά τρόπους για να παραμείνει η φθηνότερη αλυσίδα στην Ελλάδα, χωρίς ωστόσο, αυτό να επηρεάσει την οικονομική της υγεία.
«Από το 2012 μέχρι σήμερα έχουμε δαπανήσει περίπου 10 εκατ. ευρώ προκειμένου να προσφέρουμε φθηνότερα προϊόντα στους καταναλωτές, οι οποίοι λόγω κρίσης στέφονται σε χαμηλότερης αξίας προϊόντα και αγοράζουν λιγότερα προϊόντα» σημείωσε χαρακτηριστικά και ανέφερε ότι η αξία του μέσου καλαθιού στην ΑΒ έχει υποχωρήσει κατά 6 - 7%.
Όσον αφορά στην πορεία της κατανάλωσης, υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας ανέφεραν ότι υποχώρησε 4% στο πρώτο τετράμηνο του 2013, συνεχίζοντας την πτωτική πορεία της προηγούμενης χρονιάς (έκλεισε στο -6%), ωστόσο εκτίμησαν ότι από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο η αγορά θα αρχίσει να σταθεροποιείται.
22/5/2013
Πηγή: www.imerisia.gr